Blacklist Kontrolü

Blacklist kontrolü yapılışını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Hemen İnceleyin !

Blacklist Nedir? | Blacklist Kontrolü Nasıl Yapılır?

Blacklist Nedir?


Blacklist’in Türkçe karşılığı kara liste anlamına gelmektedir. Bir e-posta adresinin, domainin ya da IP adresinin bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde spam mail göndererek, virüs yayma gibi durumlar oluşturması sebebiyle girilen listeye verilen addır. Eğer mail adresiniz kara listeye girmişse, bir çok adrese mail gönderemez duruma gelirsiniz.

Blacklist Kontrolü


Blacklist kontrolü için yaygın olarak kullanılan site https://mxtoolbox.com/ ‘dır. Bu siteye girip Blacklist kısmına tıklıyoruz. Sonrasında karşımıza çıkan “Server IP or Domain” kısmına sorgulatmak istediğimiz IP ya da domain adresimi yazıp “Blacklist Check” kısmına tıklıyoruz. Bu şekilde sorgulama işlemini gerçekleştirmiş oluyoruz.

blacklist kontrolü-1
blacklist kontrolü-1

Bunun dışında sorgulama yapabileceğiniz bazı siteler de şunlardır;

-Spamhaus
-Spamcop
-UCEPROTECT
-Sorbs
-Barracuda

bu siteler ile de sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Blacklist’ten çıkış başvurusu nasıl yapılır?


Öncelikle hangi firmalar tarafından IP adresiniz blacklist’e olduğunu belirlemeniz gerekmektedir.

Firmayı belirledikten sonra firmaların ilgili sitelerine girip başvuru yapıyoruz.

SpamCop için;

http://www.spamcop.net/bl.shtml adresine giriş yapıyoruz. İlgili IP adresimizi yazıyoruz. Daha sonra ki adımda işleminizin tamamlandığını göreceksiniz.

Barracuda için;

Öncelikle http://barracudacentral.org/rbl/removal-request sitesine giriş yapıyoruz. Karşımıza çıkan sayfa da IP adresi ve mail gibi gereken bilgileri dolduruyoruz. “Reason for Removal” kısmında IP adresinin listeden çıkarılmasını istediğiniz bir yazı yazılması gerekiyor. Örneğin; “Belirtilen IP adresindeki spam sorunu giderilmiştir. IP adresinin listeden çıkarılmasını talep etmekteyim. “Bu şekilde ingilizce olarak yazıp “Submit Request” diyoruz. Sonrasında ekrana işlemin tamamlandığını belli eden bir yazı gelecektir. Sonrasında onaylandığında dair bir mail alacaksınız.

SORBS SPAM için;

https://www.secure.sorbs.net/scgi-bin/login adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu listeden çıkabilmeniz için diğerlerinden farklı olarak sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra karşınıza IP adresiniz ile alakalı sorgu ekranları gelmektedir. Bu sorgulamalar sonucunda listeden ortalama 2-6 hafta arasında çıkış yapabiliyorsunuz. Başvuru esnasında ve sonrasında da spam çıkışı devam ederse bu süreç daha da uzayacaktır.

CEPROTECTL2 SPAM için;

Bu firma diğer firmalara oranla çok daha karışık bir firmadır. İlk olarak

http://www.uceprotect.net/en/rblcheck.php bu linkten IP adresinizi sorguluyorsunuz. Açılan sayfanın en alt kısmında yer alan tablo da

Level 2 Escalation limit (5)

Level 3 Escalation limit (100)

bu değerler yer almaktadır. Bu kısımda 5 ve 100 değerleri kaç farklı kara liste de ya da kaç farklı kara listede olduğunu göstermektedir.

Tablonun en altında bulunan;

“Details about IP's involved and dates of impacts can be found here” linke tıkladığınızda net rakamları görebilirsiniz,

IP adresinizin karşısındaki rakam 100 değerinin de üzerinde olursa listeye girer ve mail gönderme işlemini gerçekleştiremezsiniz. Bu firma belli bir ücret karşılığından mailden çıkarabilmektedir. Bunun dışında spam yapan hesabı bulup spam çıkışını durdurursanız tablodaki değerin 100’ün altına düştüğünü görürsünüz.

Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaşın:
 indirim
  • 00

    Gün

  • .
  • 00

    Saat

  • :
  • 00

    Dakika

  • :
  • 00

    Saniye

Sınırlı Süre Özel İndirim!

Tüm VPS/VDS/Hosting/Reseller Hizmetlerinde !!!

ilk ay %25 İndirim !

Promosyon Kodunuz : "CTRL"
Kapat