WordPress Tema Lisanslama

Wordpress tema lisanslama için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Hemen İnceleyin !

WordPress Tema Lisanslama Nasıl Yapılır?


WordPress tema lisanslama için WordPress yapımcılarının çok sık düştükleri bir hataya parmak basmak istiyoruz. Aynı zamanda bunun içinde bir çözüm yolu sunmaya çalışıyoruz.

wordpress tema lisanslama

Öncelikli olarak;

Alt yapımızın Wordpress olduğunu varsayarak konumuza başlamak istiyorum. Sizler binbir emekle photoshop ta bir çizim yaptınız ve çiziminizden sonra gene yılların verdiği deneyim ve bilgi birikimiyle çiziminizi önce html sonra css kodlarıyla taçlandırdınız ve çiziminizin sanal dünyaya ayak basması için wordpressi tercih ettiniz. Hiç bir zahmetten kaçmadan çiziminizi WordPress e entegre ettiniz. Sırada güçlü bir pazarlama ürünüzün piyasada yer buldurma var. Bunu da yaptınız fakat an geldi kötü niyetli kul hakkının ne olduğunu bilmeyen bir tostcu tarafından tüm dosyalarınız müşterilerinizden çekilmiş warez sitelerde dolanıp duruyor satışlarınız baltalanmış durumda, ne yazık ki bilişim hukukunun taban yaptıgı ülkelerden birinde olmanında dezavantajı var. Ne yapacaksınız?

Bu noktada tostculara ve kaçak yazılım kullanmak isteyen bireylere açtığınız korsana hayır savaşının baş kahramanı yine sizler olacaksınız. Öncelikli olarak bunca zaman diliminde şifreleme sistemleri çeşit çeşit fakat ne vardıysa 7 kere base64 şifrelesen bile kırılamıyor mantıgı değişmiyor.

İşte bu noktada sizlere ciddi bir öneri! Gelin güzel bir wordpres tema lisanslıyalım beraber; Öncelikle yaptığınız temanın functions.php'sini açalım. Buradaki kodlarla oyanamalar yapıldığında temanın çalısmadıgını zaten biliyoruz. Functions.php'ye $cekilecek_text=”http://www.siteadresiniz.com/lisans.txt”;

if (!function_exists(“file”)) { die(“<strong><a href=’http://www.php.net/file’>file</a></strong> fonksiyonu sunucuda yüklü olmalıdır<br /> fonction <strong><a href=’http://www.php.net/file’>file</a></strong> must be installed on the server”); }  function lisanskontrol() {  if (substr($_SERVER[‘HTTP_HOST’], 0, 4) == “www.”) {  $domainadi = substr($_SERVER[‘HTTP_HOST’], 4);  } else {  $domainadi = $_SERVER[‘HTTP_HOST’];  }  return $domainadi;  }  $alanadi=lisanskontrol();  $lisanstext=file($cekilecek_text,FILE_IGNORE_NEW_LINES);

$lisans=array();

foreach($lisanstext as $sayi => $cekveri) {  $lisans[$sayi]=rtrim($cekveri,”rn”);

}

if (!in_array($alanadi,$lisans)) {

die(“Lisanssiz Kullanim: “.$alanadi.”<br /> Unlicensed Usage “.$alanadi); exit;  }

şeklinde olan kodlarımızı ekliyoruz.

Burada dikkat edilmesi gereken konu;

1.satırda olan http://www.siteadresiniz.com/lisans.txt kısmını kendi kontrol yapmak istediğiniz siteyi yazıyoruz.(remote control – uzaktan kontrol ) Ardından lisans.txt isminde bir dosya oluşturuyoruz ve bu dosyaya lisanslamak istediğimiz sitelerin adresini yazıyoruz. Lisans kontrolu yapmak istediğimiz hostingimize atıyoruz. Yalnız bu noktada dikkat edilmesi gereken konu yazdığımız site adreslerinde http:// ve www kısmı kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse control.com.tr gibi bir giriş yapabilirsiniz.

Bu lisanslama sisteminde öne çıkan en büyük problem ise sitenizin tostcu kaynaklı kapanması durumunda ya da erişilemez olması durumunda lisansladıgınız siteler de açılmayacaktır.

Şimdi gel gelelim buraya kadar herşey kolaydı şimdi sırada function.php'yi şifrelemek var. Şifrelemezsek yazıyı siler adam keyfine bakar. Ne yazık ki algoritması kırılamayan bir şifreleme tekniği henüz internet kullanıcılarına bahşedilmiş durumda değil. Bundan dolayı farklı çözümler sunmakta fayda var.

Örneğin;

sitenizin functions.php'sini şu an en gözde olan ve kırılması konusunda sıkıntı yaşanan Ioncube ile şifreleyebilirsiniz. Online şifre kırma siteleri ya da programlarında ne yazık ki Ioncube'unda çözümü bulunmakta. Fakat net ve kesin bir çözüm olmaması çeşitli karakter hatalarının olması bu noktada webmasterlara farklı bakış açılarına yöneltmekte.

Mesela Siz Ioncube ile şifrelediğiniz bir dosyayı birde base64 ile şifrelerseniz neler olur? Ioncube kıran program rastgele–! gibi imlalar atacaktır bu noktada base64'u bozacaktır ve temayı kullanmak isteyen kişi kullanamayacaktır. Tabi bu birazcık sitenizin hızını etkileyecek olan bir faktördür ve <http://xn--faktrdr-d1a0d.ve> sadece alternatif bir çözümdür. Bizler şimdilik Ioncube'un ortalama bir yeterliliğinin olduğunu düşünüyoruz. Lütfen şifreleme konusunda birazcık daha araştırma yapmanız bu yazıyla sabit kalmamanız da fayda var. Dünya değişiyor teknoloji gelişiyor.

Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaşın:
 indirim
  • 00

    Gün

  • .
  • 00

    Saat

  • :
  • 00

    Dakika

  • :
  • 00

    Saniye

Sınırlı Süre Özel İndirim!

Tüm VPS/VDS/Hosting/Reseller Hizmetlerinde !!!

ilk ay %25 İndirim !

Promosyon Kodunuz : "CTRL"
Kapat